Aanbevolen restaurants

EL VENTORRO
Calle Colmenar 2
28694 Chapineria

Dichtbij en erg goed is dit eerste restaurant dat wij aanbevelen. Het is te vinden in een wit gebouw bij de rotonde van Chapineria. De eigenaar is erg gastvrij en wil graag dat zijn gasten goed eten. Heerlijke salades als voorgerecht, vlees van de hete plaat als hoofdgerecht en geweldige zelfgemaakte Tiramisu (beter dan in Italië!). Echt genieten en voor een heel betaalbare prijs!

MESÓN DEL PUERTO
Carretera Alcorcón-Plasencia km 49
28680 San Martin de Valdeiglesias (Madrid)

Ook lekker eten en authentiek Spaans. Bij de entree een echte Spaanse bar waar tapas kunnen worden gegeten. Hier eten veel mensen uit Madrid als ze in hun weekendhuis zijn. Meestal is het erg druk en de sfeer is absoluut Spaans, veel verlichting en de TV meestal aan met het geluid op een behoorlijk volume. Ondanks dat is dit restaurant toch zeker een aanrader. Hier is vooral de Solomillo erg lekker! Ook Chuletón is lekker als u van een groot stuk vlees houdt. Dit is een soort T-bone steak, geserveerd op een heet aardewerk bord, op dit bord kunt u het vlees nog nagaren tot het de door u gewenste gaarheid heeft. Als het bord is afgekoeld, kunt u gerust een nieuw heet bord bestellen.
U vindt dit restaurant als u richting San Martin de Valdeiglesias rijdt, aan uw rechterhand bij de rivier.

RESTAURANT CHICOTE’S
Calle General Franco 1 Colmenar del Arroyo
28213 Colmenar del Arroyo – Madrid

Als u bij de rotonde van Chapineria naar links gaat en de weg volgt, komt u in Colmenar del Arroyo. Restaurant Chicote’s is een erg leuk restaurant waar heel goed gegeten kan worden. Vooral op de zondagmiddag gaan veel mensen met hun hele familie, opa, oma, kinderen en kleinkinderen in een restaurant eten. Chicote’s is een leuk restaurant, waar zelfs een terras is! In Spanje eet men niet graag buiten, u zult zelden mensen buiten zien eten. Integendeel, vaak bevindt zich het eetgedeelte achter hoge gordijnen of kamerschermen.

ARCOS DE LA CORREDERA
Cdra. Alta, 28
28680 San Martin de Valdeiglesias – Madrid

Een restaurant waar u bijzonder kunt eten met een innovatieve keuken en uitgebreide keuze aan wijnen. Dit is een restaurant van een wat hoger niveau, wat zich ook de prijs laat aanzien. Als u er van houdt om bijzondere specialiteiten te proberen, kunt u hier zeker eens gaan eten. Ook de inrichting hier is meer ‘Europees’. Het bevindt zich tegenover de arena voor stierengevechten in San Martin de Valdeiglesias.

DON PEPIN
Avenida San Martín de Valdeiglesias, km 0,2
Alcorcón

Richting Madrid is er een heel goed restaurant! Het is gevestigd in hetzelfde pand als de BMW garage (aan de zijkant naar binnen gaan). Hier kunt u echt goed eten, en, zeker als u het menu del día neemt, voor een heel vriendelijke prijs! Absoluut een aanrader, alleen te vinden voor iemand die weet waar het restaurant zit. Spaanse keuken en goede wijnen. De bediening is snel en vriendelijk.